Tony’s Chocolonely

Jezelf als chocoladecrimineel aangeven en daarmee een gerechtelijke procedure tegen jezelf in gang zetten, omdat je op de bank een reep chocolade hebt gegeten. Dat was de start van het snelst groeiende chocoladebedrijf van Nederland. Inmiddels is Tony’s Chocolonely niet meer weg te denken uit supermarkten, bedrijfskantines, pompstations en de snoepla van iedere chocoladeliefhebber.

Slaafvrije chocolade. Het klinkt een beetje als zeehondvrije grondverf: chocolade is toch altijd slaafvrij? Slavernij bestaat toch niet meer in deze wereld? Teun van de Keuken, op dat moment werkzaam voor de Keuringsdienst van Waarde, ontdekte zo’n vijftien jaar geleden dat hier geen sprake van was. In eerste instantie sleepte hij zichzelf voor het gerecht. Als chocoladeconsument had hij schuld aan de (kind)slavernij praktijken bij de productie van cacaobonen. De rechter verklaarde het proces echter niet ontvankelijk. Dus ging hij op onderzoek uit: het moest mogelijk zijn een slaafvrije chocoladereep te produceren. Met Tony’s Chocolonely is hem dat (bijna) gelukt. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Hoewel van de Keuken niet meer aan het roer staat gaat Tony’s verder. Naast de focus op verantwoordelijke productie is Tony’s vooral een jong bedrijf, waar vooral veel geëxperimenteerd wordt. Dat begon met de toen voor iedereen nog volstrekt onbekende smaak zeezout karamel, die nu niet meer weg te denken is uit het snoepschap. Er volgen regelmatig allerlei knettergekke smaken zoals framboos met knettersuiker, drop- of colasmaak of een reep met rozemarijn.

Om met een product de wereld een klein beetje beter te kunnen maken, moet je vooral een verschrikkelijk goed product hebben. Tony’s Chocolonely begrijpt dat als geen ander. Ze onderscheiden zich op het gebied van smaak, verpakking en uitstraling. Met acties als de ‘neppe beursgang’ op de Beurs van Berlage spelen ze zichzelf keer op keer in de spotlight. Daar zullen we in de toekomst nog meer van gaan horen…

CATEGORY ACCOUNT MANAGER – TONY’S CHOCOLONELY

Category Management | Sales

Amsterdam
KEY ACCOUNTMANAGER – TONY’S CHOCOLONELY

Sales

Amsterdam