Share on facebook
Share on linkedin

Magioni

Platzak was Manon van Essen. Ze kon zelfs het treinkaartje naar Zaandam niet zelf betalen. Maar het lukte: ze verkocht haar droom, haar idee – pizza’s met een bodem op groentebasis. Magioni. Een paar jaar later schuiven er naar schatting 10.000 Nederlanders per dag één van haar zelf ontwikkelde pizzabodems in de oven. De eerste stappen in het buitenland zijn al gezet.

Het idee achter Magioni is simpel. Voeg een heleboel groente toe aan je pizzabodem, en ineens bevat ‘ie een stuk minder calorieën, veel meer vitaminen én een leuk kleurtje. De gele, rode en groene bodems springen uit het schap. Na Albert Heijn zijn inmiddels ook de Nederlandse supermarktketens Plus, Jumbo en Deka overstag. En dat niet alleen. In 2018 kwam de exclusieve Britse supermarktketen Waitrose erbij. Naast de pizzabodems die je zelf nog moet bedekken zitten er inmiddels ook kant-en-klare pizza’s in het assortiment, net als kleine pizzasnacks voor onderweg. Allemaal volgens hetzelfde principe: een bodem op basis van groente, toppings die lekker maar gezond zijn en zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Magioni laat zien een klassieke guilty pleasure als de pizza prima in onze nieuwe obsessie met gezond eten past – maar dan moet je hem wel in een nieuw jasje

 Het verhaal van Van Essen leest als een jongens- eh, pardon, vrouwenboek. Een idee dat je aan de eettafel met je vrienden of vriendinnen had kunnen bedenken, en waarmee je vervolgens de hele wereld kunt veroveren. Als het aan Magioni ligt is dat dan ook precies wat ze gaan doen, maar wel op het juiste tempo. Ze willen de komende jaren gebruiken om hun product te verbeteren en – rustig aan – te kijken waar voor hen de groeimogelijkheden liggen. En dat betekenen uitdagende, interessante en vooral leerzame tijden voor iedereen die de kans krijgt om bij Magioni aan tafel te schuiven.

INTERNATIONAL SALES MANAGER

Sales

Amsterdam 7+ Jaar
KEY ACCOUNT MANAGER- MAGIONI

Sales

Amsterdam 4+ Jaar