Share on facebook
Share on linkedin

Lowlander Beer

Wie aan Nederland en bier denkt, denkt aan Heineken. Als het aan Lowlander Beer ligt, komt daar verandering in. Zij vonden een rijke historie aan Nederlands biermeesterschap en zijn vastbesloten om hun unieke kruidenbieren – net als vroeger – overal ter wereld op de kaart te zetten.

Vergeleken met de biergiganten in Nederland is Lowlander nog maar een kuikentje. Twee jaar geleden begon Frederik (die zich graag bij zijn voornaam laat noemen) zijn brouwerij. De inspiratie voor het brouwen van oer-Hollandse bieren haalde hij gek genoeg juist uit het buitenland. Als liefhebber van zowel bier als reizen bezocht hij over de hele wereld verschillende brouwerijen, maar hij kwam nauwelijks Nederlandse kwaliteitsbieren tegen. Dit terwijl Nederland, ofwel ‘The Lowlands’ vroeger wereldwijd bekend stond om zijn kwaliteitsbieren die overal ter wereld te vinden waren dankzij de bekende handelsgeest van de Hollanders. Frederik vatte het idee om te onderzoeken wat ons land op biergebied ooit op de kaart zette en was vastberaden om ons vergeten brouwerfgoed in ere te herstellen. Jarenlang testte hij allerlei recepten, tot hij in 2016 definitief de knoop doorhakte en begon met brouwen. Inmiddels vind je Lowlander bier ook al in Engeland, Denemarken en Finland. De internationale droom van Frederik lijkt voorzichtig van start te zijn gegaan…

Er hangt een zweem van romantiek om startups heen, en wanneer je je verdiept in een verhaal als dat van Lowlander begrijp je dat steeds beter. Alle crewleden van Lowlander zijn avontuurlijk ingesteld, en hebben naast bier de meest uiteenlopende passies. Deel uitmaken van een startup betekent nu eenmaal dat je het verschil niet alleen kunt, maar ook moet willen maken.

KEY ACCOUNT MANAGER – RETAIL & FOODSERVICE & ONLINE

Sales

Amsterdam 4+ Jaar
SALES AMBASSADOR

Sales

Amsterdam 2+ Jaar