Duracell

‘Ja, zij is altijd druk, echt zo’n Duracell-konijntje’. Als je er als batterijproducent in slaagt dat jouw merknaam synoniem wordt voor een oneindige hoeveelheid energie ben je lekker bezig. Het is dan ook geen verrassing dat Duracell de grootste marktleider ter wereld is op het gebied van alkalinebatterijen.

In de jaren ’20 klopt ene Samuel Ruben aan bij de wolfraam gloeidraadfabrikant Philip Rogers Mallory. De vindingrijke wetenschapper is in eerste instantie op zoek naar een uitrustingsstuk dat hij nodig heeft voor een experiment, maar Mallory ziet een kans en weet hem voor P.R. Mallory Company te strikken. De samenwerking tussen Ruben en Mallory, die zal duren tot Mallory’s dood in 1975, vormt de basis van Duracell. In eerste instantie produceert Mallory Company batterijen onder haar eigen merknaam. Zo ontwerpen ze speciaal voor de energieslurpende Instamatic-camera van Kodak de eerste alkaline AAA-formaat batterij. In 1965 voeren ze de merknaam Duracell in, een samentrekking van ‘durable cell’. De nadruk komt te liggen op consumentgerichte producten en de batterijen worden direct geleverd aan fabrikanten van nieuwe draagbare apparaten zoals bandrecorders en walkie-talkies. In 1969 neemt Duracell deel aan de Apollo 13 missie en wordt het de eerste batterij op de maan! Maar ze ontwierpen ook de eerste batterijen voor gehoorapparaten, draadloze muizen en introduceerden ‘powercheck’, waarmee consumenten met een druk op de batterij kunnen zien in hoeverre deze nog is opgeladen.

Bij een bedrijf dat het woord ‘duurzaam’ al in haar merknaam heeft zitten zou het wel heel vreemd zijn als dit niet doorgevoerd werd in de bedrijfsstrategie. Duracell is dan ook zeer actief bezig met het vinden van nieuwe manieren om energiezuinig of besparend te werk te gaan. Zodat we ook in de toekomst met zijn allen nog energie hebben.

JUNIOR KEY ACCOUNT MANAGER – DURACELL

Sales

Amsterdam
SALES LEADER RETAIL – DURACELL

Sales

Amsterdam
MARKETING MANAGER BENELUX – DURACELL

Marketing

Amsterdam