Dr. Oetker

Dr. Oetker was echt een dokter. Niet de dokter die je bloeddruk meet of je een griepprik geeft, maar een chemicus. Aan het einde van 1800 ontwikkelde hij als eerste op grote schaal bakpoeder – Backin noemde hij het. Het werd een groot succes. Met slechts 500 gram aan andere ingrediënten kon je heel makkelijk zelf een cake of taart maken.

Inmiddels kent iedereen Dr. Oetker. Dat kan nog steeds van de bakproducten zijn, maar inmiddels boert Dr. Oetker in bijna alles: hotels, transport, banken, bier, noem het maar op. Het bedrijf heeft meer dan 300 verschillende dochterbedrijven onder haar vleugels en actief in meer dan 40 landen. In Nederland werken er 130 mensen. De voedingsindustrie is een industrie die constant verandert en ontwikkelt. Bij Dr. Oetker staat innovatie hoog in het vaandel. Zo begrijpt het bedrijf als geen ander dat je bij een feestelijke gelegenheid mensen graag een zelfgebakken taart onder de neus houdt – maar die taart ook écht bakken? Dat is nogal een gedoe. Nou, dan koop je toch een taartmix die je alleen in de ijskast hoeft te schuiven? Zo kun je opscheppen dat je zelf in de keuken hebt gestaan, terwijl je eigenlijk de hele middag je favoriete serie hebt gekeken… en alsnog de bewonderende kreten van je bezoek op je in laten werken. Iedereen blij!

Dr. Oetker is nog steeds een familiebedrijf. Dat is je moeilijk voor te stellen bij deze gigantische multinational, maar toch hebben ze het geflikt. Volgens Dr. Oetker is dit een van de redenen dat mensen over het algemeen niet zo snel weggaan als ze hun plekje binnen deze gigantische familie hebben gevonden.

TRADE MARKETEER – DR. OETKER

Category Management

Amersfoort
KEY ACCOUNTMANAGER CAKE – DR. OETKER

Sales

Amersfoort
CATEGORY DEVELOPMENT MANAGER E-COMMERCE – DR. OETKER

E-Commerce/Online

Amersfoort 4+ Jaar