Share on facebook
Share on linkedin

Colgate-Palmolive

Soms begin je ergens aan en heb je geen idee waar het gaat eindigen. Zou William Colgate hetzelfde hebben gehad toen hij stijfsel, zeep en kaarsen ging produceren? Of heeft hij altijd voorzien dat zijn onderneming zou resulteren in één van de grootste producenten op het gebied van tandpasta, huishoudelijke en persoonlijke verzorging?

Colgate-Palmolive is de multinational achter grote merken als Ajax, Colgate, Elmex, Meridol, Palmolive, Sanex, Unicura en Aronal. Het ontstaan voert ons terug naar de Verenigde Staten, New York. Gevestigd in de Dutch Street begon William Colgate in 1806 ‘William Colgate & Company’, de eerste stijfselfabriek opent in 1820. Na het overlijden van William neemt diens zoon Samuel het bedrijf over in 1857. Ondertussen begint niet veel later B.J. Johnson een zeepfabriek in Wisconsin, die in 1898 de eerste zeep produceert die volledig uit palm- en olijfolie bestaat: Palmolive. Rond 1900 was dit de bestverkochte zeep ter wereld. In 1896 introduceert Colgate de eerste tandpasta in een knijptube en winnen ze in 1900 prijzen op de World’s Fair in Parijs voor hun zepen en parfums. Vanaf 1920 is Palmolive verkrijgbaar in Nederland en breidt Colgate uit naar Europa, Azië, Latijns Amerika en Afrika. Minder dan tien jaar later is het zover: Colgate en Palmolive-Peet fuseren tot Colgate-Palmolive-Peet Company. In 1976 neemt Colgate-Palmolive ook Hills Pet over, de grootste producent van dieetvoeding voor dieren.

Op dit moment heeft Colgate-Palmolive vier pijlers: mondverzorging, persoonlijke verzorging, huishoudelijke verzorging en dierenvoeding. De producten worden in meer dan 200 landen verkocht en de jaarlijkse omzet bedraagt meer dan 15 miljard dollar. Niet slecht voor een zeepboer, toch?

CUSTOMER DEVELOPMENT MANAGER – COLGATE

Sales

Weesp 7+ Jaar