Britvic

Scheve tanden, Burberry, thee met melk, dronken voetbalsupporters en Queen Elizabeth. Waar denk je dan aan? Juist, Groot Brittannië. Hoewel Britvic misschien niet als eerste in je opkomt is dit bedrijf net zo Brits als Yorkshire pudding.

Britvic is ontstaan als de British Vitamin Products Company in Chelmsford, 1938. Ze produceerden fruitsapjes die ze vanaf 1949 onder de merknaam Britvic verkochten. Vanaf 1987 hebben ze de licentie voor Pepsi en 7-Up in de U.K. in handen, inmiddels geldt dat voor 7-up ook in Nederland. Onder licentie van Pepsi hebben ze in 2008 Gatorade en twee jaar later Mountain Dew Energy in de U.K. gelanceerd. In Frankrijk is Britvic inmiddels ook een grote speler met de Teisseire-limonades, die je ongetwijfeld kent van vakantie en het populaire kinderdrankje Fruit Shoots. Inmiddels opereert het bedrijf voor de internationale markt vanuit Amsterdam en Hemel Hempstead. Als leidende producent van softdrinks in Groot Brittannië geloven ze dat hun producten binnen een gevarieerde en gezonde levensstijl passen, maar zijn ze zich ook bewust van hun voorbeeldrol. Britvic heeft zich dan ook voorgenomen om het voortouw te nemen om mensen te helpen een gezonde levensstijl na te streven. Voorbeelden hiervan zijn het introduceren van een breed assortiment aan drankjes met weinig calorieën of suikers. Daarnaast promoten ze een actieve levensstijl en zijn ze het eerste Britse bedrijf dat op eigen initiatief haar verpakkingen heeft laten toetsen aan richtlijnen voor heldere productinformatie.

Britvic is enorm aan het groeien en heeft, naast het openen van een ultramodern kantoor in Amsterdam, grote ambities in Nederland (en de rest van de wereld).

KEY ACCOUNT MANAGER OOH BENELUX – BRITVIC

Sales

Amsterdam
MARKETING ACTIVATION MANAGER EUROPE – BRITVIC

Marketing

Amsterdam
SALES MANAGER RETAIL EUROPE – BRITVIC

Sales

Amsterdam