Beiersdorf

Het huishouden waarin het blauwwitte blik, dan wel de blauwwitte pot Nivea ontbreekt moeten we nog tegenkomen. Wie zijn vinger snijdt denkt na ‘Au’ vrijwel meteen ‘Waar ligt de Hansaplast?’. Wat deze twee merken met elkaar gemeen hebben? Beiersdorf AG.

Beiersdorf AG is een van oorsprong Duitse onderneming met verschillende ijzersterke verzorgingsproducten onder haar vleugels. Denk aan: Nivea, Hansaplast, 8×4, Elastoplast, Eucerin en Labello. Het begon allemaal in 1882 met de apotheker Paul Carl Beiersdorf, die een nieuwe methode ontwikkelde om pleisters te maken. Na overname kreeg de firma in 1900 een patent voor Eucerit, één van de hoofdbestanddelen van Eucerin. Het emulgeermiddel Eucerit vormde de basis voor hun grote doorbraak: de eerste stabiele crème op basis van een water-in-olie emulsie. Deze crème ging in 1911 op de markt onder de merknaam NIVEA. Onder leiding van scheikundigen en dermatologen ontdekte Beiersdorf AG later het huidverjongende co-enzym Q10 én de eerste deodorant die tegen textielverkleuringen of stressgerelateerde transpiratie werkt. Ook ontwikkelden ze de huidbeschermingsfactor om zonnebrandproducten op wetenschappelijke basis met elkaar te kunnen vergelijken. Deze meetmethode wordt vandaag de dag nog wereldwijd gebruikt. Om in te spelen op de verschillende behoeften van klanten over de hele wereld, waarbij weersomstandigheden en etnische- of culturele kenmerken zorgen voor uiteenlopende wensen op het gebied van huidverzorging heeft Beiersdorf AG inmiddels onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria in China en Mexico gevestigd.

Vandaag de dag ontdekt Beiersdorf met name in Azië groeimogelijkheden. Daar spelen ze in op beautytrends met onder andere ‘whitening gezichtscrèmes’ voor zowel mannen als vrouwen. Maar ook in de Europese markt blijven ze vernieuwen, bijvoorbeeld met bodylotion voor onder de douche. Er zit toekomst in het blauwwitte blik.

NATIONAL ACCOUNT MANAGER – BEIERSDORF

Sales

Amsterdam
E-COMMERCE SPECIALIST – BEIERSDORF

Category Management | E-Commerce/Online | Sales

Amsterdam
CATEGORY MANAGER – BEIERSDORF

Category Management

Amsterdam 4+ Jaar