Jack Link’s

‘The American Dream’ in zijn puurste vorm. Dat is het verhaal van Jack Link’s beef jerky. Voor de mensen die dat nog niet kennen: beef jerky is een snack, gemaakt van gerookt rundvlees. Er zit weinig vet, maar veel proteïne in, en is daarmee populair onder een steeds groter wordende groep: fitgirls en bodybuilders.

Jack Links overgrootvader, Chris Link zette vanuit Duitsland rond 1880 voet in de Nieuwe Wereld. Wisconsin, om precies te zijn, in het noorden van de Verenigde Staten. Vanuit Duitsland bracht hij familierecepten mee voor worst en gerookt vlees. Zijn vleeswaren waren geliefd onder de plaatselijke migrantengezinnen. Chris’ zoon Earl opende de eerste ‘general store’, een soort supermarkt, typisch voor de kleine gemeenschappen op het Amerikaanse platteland. Daarbij opende hij ook een slagerij. Zijn zoon Wolf Link werd veehouder, die op zijn beurt weer een zoon kreeg: Jack. En met Jack begint het verhaal. Met het originele recept van zijn overgrootvader in het achterhoofd begon Jack met het fabriceren van beef jerky, en dat sloeg nogal aan. In 2014 namen ze onder andere Bifi over, om ook in Europa voet aan de grond te krijgen. Bifi wordt verkocht in Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk en Zwitserland. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland verkopen ze Peperami, een vergelijkbare snack. In Amerika hebben ze naast vestigingen in Wisconsin ook vestigingen in South Dakota, Minnesota, Iowa, Nebraska en Minneapolis.

In de Verenigde Staten zijn de grappige commercials van Jack Link erg geliefd. Onder de payoff ‘Feeding your wild side’ zijn er verschillende reclamefilmpjes opgenomen waarin een groep mannen in de natuur Sasquatch tegenkomt, een yeti. Na het eten van een reepje Jack Link’s beef jerky halen de mannen op verschillende manieren kattenkwaad uit met het metershoge harige monster. Je moet het maar durven.