Share on facebook
Share on linkedin

Inspirits

Een Nederlander, een Belg en een Fransman zitten samen in een café. Oh, sorry. Dit is niet het begin van een mop. Het is de kracht achter Inspirits, dat drie familiebedrijven uit Nederland, België en Frankrijk verenigt tot een organisatie met een groot merkenportfolio, met behoud van het karakter van een echt familiebedrijf.

Herman Jansen Beverages is een familiebedrijf uit Schiedam dat al sinds 1777 gedistilleerde dranken produceert. Wat begon als een jeneverbranderij, groeide uit tot een wereldwijd actief merk met een groot assortiment. Ze zijn de branderij achter grote klassieke merken als Sonnema en Jachtbitter kruidenlikeur maar hebben met Bobby’s Gin een geheel nieuwe doelgroep aangeboord. Bobby’s Gin is hip, ultra-millennial en heeft een goed verhaal. Het begon met opa Jacobus, geboren in Indonesië, die emigreerde naar Nederland. Jacobus, of ‘Bobby’, was gek op de Nederlandse jenever, maar miste de smaak van thuis. Daarom maakte hij met specerijen uit Indonesië zijn eigen gin. Het recept en een overgebleven fles werden ontdekt door kleinzoon Sebastiaan, die samen met Herman Jansen het oude recept in een nieuw jasje goot. Naast Herman Jansen vertegenwoordigt Inspirits Bruggeman – La Martiniquaise, een combinatie van merken die in meer dan 110 landen worden vertegenwoordigd, waaronder Peterman, Hertekamp, LABEL 5 Blended Scotch Whisky, Glen Moray en Porto Cruz.

Ondanks het enorme portfolio van Inspirits is de sfeer onverwacht familiair. Ze zijn niet bang om te experimenteren, maar zien tegelijkertijd de waarde van een goede klassieker. Vooral de combinatie van de Nederlands-Belgisch-Franse cultuur zorgt voor een interessante mix.