HG International

HG International is een puur Nederlands bedrijf met Zweedse zwembadwortels. Eh, wat? Om te begrijpen hoe een Zweedse fabrikant van zwembadreinigingsproducten uiteindelijk de basis werd voor een Nederlandse schoonmaakgigant met meer dan 200 werknemers en 300 producten, moeten we terug naar de jaren ‘70 van de vorige eeuw.

In die periode maakte de Zweedse firma Hågan Gip schoonmaakmiddelen voor zwembaden. Het Nederlandse bedrijfje Van Altena B.V. uit Heemstede begon deze producten te importeren naar Nederland. Een bescheiden succes, zeker toen bleek dat de producten ook prima op keramische tegels te gebruiken waren. Maar niet veel later werd het Zweedse bedrijf overgenomen door Finnen, die ook de fabriek naar het noordwesten van Finland verplaatsten. Daarmee werd de afstand te groot. Van Altena kocht de recepturen en merkrechten over, en zette als HG zelfstandig de productie voort. Toen in de jaren ‘80 een recessie aanbrak moest het bedrijf zichzelf opnieuw zien uit te vinden. In die periode werd de beslissing genomen om over te schakelen op alle schoonmaakproducten die je in en om het huis nodig hebt.

Bij HG maken ze zoveel mogelijk zelf. Dus niet alleen de schoonmaakmiddelen zelf, maar ook de plastic flessen worden hier ter plekke met de meest moderne apparatuur gegoten, en er is een kleine drukkerij voor het maken van folders en displays. In het laboratorium wordt dagelijks gezocht naar vernieuwing en innovatie. De producten van HG zijn niet voor niets overal ter wereld verkrijgbaar.

KEY ACCOUNT MANAGER
Sales

Rotterdam | 6+ Jaar

SR KEY ACCOUNT MANAGER
Sales

Almere | 8+ Jaar

SENIOR BRAND MANAGER
Marketing

Almere | 8+ Jaar

Meest recent