Spin Master Entertainment

Er bestaan duizenden soorten speelgoed, ook toen wij jong waren. Toch is er in ons collectieve geheugen slechts plaats voor een paar winnaars. Tamagotchi. Furby. Twister. Die slijmerige bal aan een touwtje. Zo’n succes is voor speelgoedfabrikanten de ultieme droom. In 2016 kwam hij voor Spin Master Entertainment uit met een vogeltje in een ei.

Zelfs al ben je of heb je geen kind, is de kans groot dat je Hatchimals voorbij hebt zien komen. James Martin, het hoofd van robotica van Spin Master Entertainment, kwam op het idee door de vele ‘unboxing video’s op Youtube’. De fascinatie van mensen voor uitpakken inspireerde hem om een robotdier te maken dat zichzelf uit een ei kan laten komen. In twee jaar tijd werd een vogel ontwikkeld die zichzelf uit een ei kon laten komen en vervolgens allerlei hulp moest krijgen om op te groeien. Het werd een regelrechte hit. Op de verlanglijstjes van miljoenen kinderen prijkte het robotdier bovenaan en in eerste instantie kon Spin Master Entertainment de vraag zelfs niet aan. Er ontstond een levendige handel op internet waarbij het speelgoed vele malen over de kop ging. Een mooi voorbeeld van hoe innovatie, creativiteit en techniek samenkomen. Maar creativiteit hoeft niet altijd samen te gaan met vernuftige techniek. Denk aan Kinetic Sand, magnetisch zand waarmee kinderen urenlang fantastische bouwwerken kunnen maken. Of natuurlijk de gouden ouwe: bordspellen. Bij Spin Master Entertainment weten ze de klassieke bordspellen telkens een frisse impuls te geven, zodat de jonge generatie maar niet uitgespeeld raakt.

Nog mooi om te vermelden: Spin Master Entertainment mag dan constant bezig zijn met innovatie, dat betekent niet dat ze geen oog hebben voor klassiekers. Zo bliezen ze in 2016 Etch a Sketch, het rode doosje met de witte ronde knoppen, waarmee je met een magnetische lijn een tekening kunt maken, nieuw leven in. Wie heeft daar vroeger niet uren mee zitten pielen?

Senior Brand Manager
Marketing

Amsterdam | 6+ Jaar

Junior Brand Manager
Marketing

Amsterdam | 3+ Jaar

Meest recent