PostNL

De komst van Track&Trace heeft ongetwijfeld voor veel verspilde kantooruren gezorgd. Wat is dat precies? Je besteld een pakketje en zodra je de T&T-code ontvangt MOET je elke twee minuten de status van je bestelling controleren. Bedankt, PostNL. Of, nouja, eigenlijk is het toch wel makkelijk.

In de wereld van de postbezorging heeft het flink gestormd de afgelopen jaren. Waar de briefpost al tijden afneemt is de pakketbezorging dankzij internetshopping steeds groter aan het worden. Toch blijft de postbode een belangrijk onderdeel van onze samenleving. PostNL weet dat op waarde te schatten. Dit blijkt onder andere uit hun project Meld-Isolement. Omdat postbodes bij uitstek signalen opvangen wanneer mensen bijvoorbeeld wekenlang de gordijnen niet open doen, kunnen ze nu via een app doorgeven dat ze het idee hebben dat iemand in een sociaal isolement terechtkomt. Veel postbodes hebben heel enthousiast gereageerd op het project. Maar ze doen meer. Zo ontwikkelden ze samen met de TU Delft alternatieve verpakkingen voor pakketjes die eigenlijk niet door de brievenbus passen, met name voor kleding, zodat ze alsnog in de bus kunnen worden bezorgd. In Almere wordt geëxperimenteerd met een pakket- en briefpostautomaat, waar mensen pakketjes kunnen laten bezorgen en brieven kunnen versturen. Zo hoef je dus nooit meer thuis te wachten op je pakketje. De automaat kwam voort uit een intern project waarbij alle medewerkers van PostNL een idee konden pitchen om bezorging makkelijker, socialer en leuker te maken.

PostNL is één van de grootste werkgevers van Nederland, met ruim 46.000 medewerkers. Ze bezorgen ruim 9 miljoen brieven en 550.000 pakketten per dag! Bovendien weten ze daarbij een klanttevredenheid van 87% te handhaven. En daarvoor moeten ze, net als hun brieven en pakketjes, flink in beweging blijven.

Finance Traineeship
Finance

Den Haag | Graduate

Meest recent