Mconomy

Sommige mensen kunnen hun telefoon op iedere wasbak of tafel laten liggen zonder dat iemand ‘m ooit zou jatten. Puur omdat je al splinters in je vingers krijgt als je naar het scherm kijkt. Als het aan Mconomy ligt zijn dit soort types voortaan verleden tijd.

Misschien zegt Mconomy op dit moment je nog niet zoveel, maar ze zijn heel hard aan het groeien. Het bedrijf werd in 2002 opgericht door Chang Ng als distributeur van telecom accessoires zoals hoesjes en opladers, hoofdtelefoons en speakers. In 2011 kwam daar Fulfilment Solutions bij, hun eigen distributiecentrum. Zij specialiseren zich in onder andere winkellogistiek. Vijf jaar later werd 10XCREW gestart, een e-commerce service. Een startup met no-nonsense specialisten in data en e-commerce. Het softwarebedrijf Let’s Talk werd in 2017 overgenomen. Zo kunnen ze ook in de IT aangepaste oplossingen bieden. Op dit moment werken er zo’n 60 mensen bij Mconomy. Het is een vrij klein bedrijf, maar ze hebben binnen de telecom een grote naam opgebouwd. Door de korte lijntjes en start-up cultuur binnen het bedrijf worden medewerkers gestimuleerd om initiatief te nemen, te investeren in persoonlijke groei en constant te streven naar verbetering van hun dienstverlening. Ze werken met grote merken als Samsung en Bang & Olufsen, maar ook met innovatieve merken als Itskins en Tech21.

Voor Mconomy is het vooral belangrijk om bovenop de ontwikkelingen te zitten. Om je even te herinneren hoe snel die innovatie gaat: tien jaar geleden hingen er nog overal Nokiafrontjes in de telecomwinkels om je 3310 een Winnie the Pooh-pimp te geven. Nu worden er cases ontwikkeld waarmee je je smartphone uit een raam kunt laten vallen zonder het scherm te breken.

Senior Category Developer
Category Management

Nieuw-Vennep | 8+ Jaar

Meest recent