Kraft Heinz

‘Pass the Heinz’. In de populaire serie Mad Men pitched Don Draper het volgende idee aan Heinz: een serie über minimalistische posters, met in beeld niets anders dan friet, een steak en een hamburger. Daarboven de tekst: ‘Pass the Heinz’. Heinz veegt het resoluut van tafel, want hoe kun je iets verkopen dat je niet ziet? Waar blijft de ketchupfles?

En dan doet Heinz -de echte mensen van Heinz, en niet de fictieve marketingafdeling in de serie van Mad Men- iets wat niemand verwacht. Ze introduceren een fantastische campagne: Pass the Heinz. Deze campagne illustreert iets moois: de kracht van het merk Heinz. Het begint met John Heinz, een 12-jarig jochie uit Pittsburg in de Verenigde Staten. Hij teelt en verkoopt groente en fruit uit de tuin van zijn ouderlijk huis. Tien jaar later wordt Heinz Ketchup geïntroduceerd. Een groot succes, want in 1886 gaat Heinz al de grens over. Het begint met Londen, maar vanaf 1904 is Heinz op elk continent verkrijgbaar. Maar ook in de thuisbasis zit Heinz niet stil. Zo staan ze aan de basis van de ‘Food Purity Act’, een reglement waarin te vinden is wat er wel en niet in bepaalde producten mag zitten. Dit reglement wordt nog steeds gehandhaafd in de Verenigde Staten. Het recept van Heinz is al die jaren ongewijzigd gebleven. Ook geldt (op wat praktische aanpassingen daargelaten) voor het design van de fles hetzelfde. Zo blijft Heinz bij haar eigen kracht, en bouwt het gestaag aan een merk dat inmiddels wereldwijd hét symbool is voor ketchup. Of, zoals ze zelf zeggen ‘Good things come to those who wait’.

Maar Heinz is meer dan ketchup alleen. De bekende merken Brinta, Honig, Karvan Cévitam, Roosvicee, de Ruijter, Venz en Wijko horen er ook bij, en dat alleen in Nederland. Wereldwijd maken nog vele andere sterke merken Kraft Heinz van een twaalfjarige groenteboer tot één van de grootste multinationals van het moment.

Marketing Manager
Marketing

Zeist | 10+ Jaar

Senior Marketing Operations Manager
Marketing

Zeist | 10+ Jaar

Head of Trade Category Manager
Category Management

Zeist | 10+ Jaar

Trade Marketing Manager Foodservice
Marketing

Zeist | 8+ Jaar

Key Account Manager
Sales

Zeist | 6+ Jaar

Customer Group Manager

Zeist | 8+ Jaar

Meest recent