Iglo

Kapitein Iglo. De scheepsversie van de Kerstman. Witte baard, dikke buik, steevast omringd door gezonde, vrolijke kinderen. En vissticks, natuurlijk. Maar hoewel de man met de koddige kapiteinspet en vrolijke bolle wangen niet weg te denken is uit ons collectieve geheugen, is er wel degelijk een boel veranderd bij Iglo.

Het ontstaan van diepvriesproducten begon uiteraard pas bij het ontstaan van de eerste diepvriezen. Nou ja, niet direct. Hoewel de snelkoelingen vanaf 1925 al beschikbaar waren duurde het tot in de Tweede Wereldoorlog voor diepvriesproducten echt voet aan wal kregen in Nederland. Toen werd namelijk blik, en daarmee ingeblikt voedsel, schaars. De bedrijfjes Vita NV en Winterzon NV werden opgericht en in 1956 opgekocht door Unilever, die ze samenvoegde en er in 1960 Iglo van maakte. Nog geen tien jaar later verscheen Kapitein Iglo voor het eerst op tv. Er is veel verandering in de voedselindustrie. Steeds meer aandacht voor verantwoorde productie, goede voedingswaarden en verse producten. Voor een diepvriesvoeding-fabrikant een flinke uitdaging, maar dankzij het behoud van vitaminen in het vriesproces is er alle ruimte om te experimenteren met nieuwe producten. Zo was de introductie van ‘Roerbaksensatie’ in 2014 een groot succes. Bovendien is de publieksfavoriet spinazie à la crème sinds 2016 in samenwerking met Alpro ook met sojamelk in plaats van koemelk verkrijgbaar, tot groot geluk van veel vegans en mensen met een gluten- of koemelkallergie. Naar eigen zeggen zal Iglo in de toekomst nog veel meer gaan experimenteren met diepvriesproducten die gericht zijn op mensen met speciale dieetwensen.

Sinds 2016 vaart er een nieuwe kapitein aan het roer van het Igloschip. Florian Derksen, een jonge bohemian die daarvoor twee jaar lang de wereld rondvoer op zijn zeilschip. Op zijn rondreis zette hij zich in voor een schone oceaan en verantwoorde visvangst. Zo zet Iglo koers naar een duurzame toekomst.

Key Account Assistant
Sales

Utrecht | 1+ Jaar

Jr. Category Manager
Category Management

Utrecht | 1+ Jaar

Commercial Controller
Finance

Utrecht | 3+ Jaar

Meest recent