Essity

In Scandinavië is alles beter. Hoeveel discussies zijn er wel niet gewonnen met het argument: ‘Kijk, wat ze in Scandinavië doen…’ Dat Essity met haar Zweedse roots er dan ook in slaagt keer op keer een plek te veroveren in de ranglijsten voor de meest duurzame en ethische bedrijven, zou geen verrassing moeten zijn.

Goed, bij Essity gaat er misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar bij Edet, Tempo, Tork, Lotus, Libresse en Tena vast wel. Je raadt het al: Essity is een bedrijf dat zich voornamelijk richt op tissueproducten voor persoonlijke verzorging. Opgericht in 1929, is Essity (vele acquisities later) marktleider in thuisland Zweden. Maar de echte groei is ontstaan door de export. Essity is nu bijna in de hele wereld actief. Bij een bedrijf dat zich voornamelijk richt op het veranderen van bomen in wc-papier, wattenschijfjes en maandverband zou je misschien niet heel veel innovatie verwachten. Daar heb je het echter mis. Volgens de CEO is innovatie van levensbelang voor Essity. Zo zijn ze bezig met het plaatsen van microchips in luiers voor ouderen, zodat infecties aan de urinewegen eerder kunnen worden opgespoord. Of denk aan dataverzameling over het doorspoelen en gebruik van toiletten in restaurants of bedrijven, zodat op afstand bijgehouden kan worden of het wc-papier bijna op is, of dat er moet worden schoongemaakt. Maar ook op ecologisch gebied is Essity vooruitstrevend. Zo investeren ze in duurzame energie en bosbeheer welke de diversiteit van verschillende soorten dieren en planten in stand houdt.

Wie een blik werpt op de website van Essity kan zien dat ze duurzaamheid, innovatie en ethische bedrijfsvoering oprecht serieus nemen. Wanneer je bedenkt dat ze 2,6 miljoen hectare aan bosgrond in bezit hebben (dat is net zo groot als Macedonië), begrijp je dat hun strenge eisen aan het gebruik van water, recycling en biodiversiteit grote impact hebben.

Brand Manager
Marketing

Zeist | 5+ Jaar

Key Account Manager Ahold
Sales

Zeist | 5+ Jaar

Account Manager
Sales

Zeist | 2+ Jaar

Account Assistant Manager
Sales

Zeist | 1+ Jaar

Meest recent